Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Pizza Margherita
Výborná pizza, která má historický příběh a chutná při použití kvalitních surovin fantasticky.
5
z 1 hodnocení
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
3
hours
hrs
Doba pečení
3
minutes
mins
Total Time
3
hours
hrs
3
minutes
mins
Typ jídla
Hlavní chod
Cuisine
Italská
Servings
1
pizza
Calories
275
kcal
Equipment
Mísa na těsto
Miska na rajčatové sugo
Kráječ na pizzu
Ingredients
Na těsto
1
balení
Směsi na pizzu od Pizzaguru
Omáčka na pizzu
1
ks
plechovky s rajčaty
5
lístků
bazalky
sůl
pepř
Na dokončení
125
g
mozzarelly
20
g
parmezánu
25
ml
olivového oleje
extra panenský
5
lístků
bazalky
Instructions
Těsto na pizzu
Otevřete sáček a obsah vsypte do mísy
Sypkou směs důkladně promíchejte
Odměřte
vlažnou
vodu dle rysky na obalu nebo na váze
Vlijte vlažnou vodu do směsi a přidejte 25 ml olivového oleje
Propracujte směs po dobu 5 minut a poté 5 minut nechejte odpočinout
Po odležení zpracujte do hladkého těsta
Vypracujte bochánky
Bochánky nechejte minimálně 2 hodiny odpočinout
Na omáčku
Otevřete plechovku rajčat a vyklopte do mísy
Přidejte bazalkové lístky, špetku soli a pepř
Tyčovým mixérem 3x mírně rozmixujte (nemixujte dlouho, aby rajčata nepustila vodu)
Na dokončení
V případě Neapolského typu pizzy roztáhněte těsto do kulatého tvaru
V případě Sicilského typu pizzy vymažte plech olivovým olejem a roztáhněte těsto na plechu
Na těsto naneste rajčatovou směs a přidejte plátky mozzarelly
Posypejte parmezánem a přidejte lístky bazalky
Zakápněte olivovým olejem
Pečte v peci na pizzu nebo troubě
Keyword
bazalka, margherita, mozzarella, pizza, rajčata