Mražená pizza z Lidlu podruhé. Jaká je novinka?

Není to tak dávno, co jsem byl nakupovat v Lidlu a zahlédl jsem zde novinku – mraženou pizzu v nové černé krabici, která nebyla úplně nejlevnější (89 kč) a hlásala do světa “Vyrobeno v Itálii” a “Připraveno v peci ve 400 stupních” a samozřejmě také “Handmade”. Umocnila to vlajka Itálie  na přední straně obalu a já pro jistotu vzal oba typy, které tam byly, protože taková horká novinka se neodmítá.

Mražená pizza z Lidlu podruhé

Mraženou pizzu z Lidlu jsem neměl poprvé. Ostatně jeden článek o mražené pizze jsem již na Pizzaguru publikoval a docela jsem se tehdy sám divil, jak mě tato pizza vlastně překvapila. Podobné a vlastně i vyšší očekávání jsem měl také od této nové, neboť cena této pizzy v černém obalu byla o 40 Kč vyšší než předchozí testovaná.

Pizza Salame

První překvapení vlastně přišlo hned po přečtení složení této pizzy. .Slova jako dusitanová solící směs, dextróza, glukózový sirup, extrakty z koření, výtažky z rozmarýnu, askorban sodný, přírodní aromata a kouře z bukového dřeva. Tato slova ve mně úplně neprobudila chuť k tomu, abych ji do trouby hodil. Nicméně, už to něco stálo tak se to musí vyzkoušet. Ze složení jsem byl hodně rozčarovaný jelikož v minulé mražené pizze za ½ ceny takový koktejl “super” věcí nebyl.

Pizza Salame Lidl

Pizza Salame z Lidlu – pečení

V návodu píšou, že doba pečení závisí podle chuti. 12-14 minut pro pizzu lehkou a nadýchanou, 14-16 minut pro křupavou a zlatavou. Ano, věřte tomu, že pokud pizzu necháte v troubu 14 minut bude křupavá jak preclík, jelikož se z ní vytratí jakákoliv hydratace. Pokud se chystáte tuto pizzu vyzkoušet, rozhodně ji tam tak dlouho nenechávejte a už vůbec ne na 200 stupňů, jak je uvedeno v návodu.

Troubu rozpalte na nejvíc co Vaše trouba dokáže, zároveň v troubě rozpalte i samotný plech a jakmile bude nažhavená šup tam s ní maximálně na 8-9 minut.

Pizza Salame – chuť

Po upečení mě velmi zajímala chuť, protože samotná vůně z trouby mě samotného už nelákala. Po pozření prvního sousta se salámem jsem měl jasno. Použitý salám na pizze rozhodně není dobrota a s Itálií nemám moc co společného. Ano, pokud koupíte salám Napoli na pizzu, je výrazný, je výrazný po koření. Nicméně tento salám na pizze byl kyselý a neoslovil mě. Rajčatová směs mě taky neoslnila, jelikož dle složení je zde rajčatová dužina a ne rajčata. Hodnocení? Za tuhle pizzu 89 Kč nedávejte.

Pizza Bufala z Lidlu

Pizza Bufala z Lidlu

Trochu více nadějí jsem vkládal do druhé pizzy. Jmenovala se Bufala a byla s buvolí mozzarellou. Tohle mě samo o sobě zaujalo, protože buvolí mozzarella má v sobě daleko více chuti než mozzarella klasická. Po předchozích zkušenostech s pizzou Salami jsem již pizzu nedělal podle návodu ale podle sebe. To znamená, troubu na maximální stupně a péct maximálně 10 minut.

A výsledek? Rozhodně lepší než pizza salami. Chuťově vyváženější, mozzarella byla opravdu buvolí a měla v sobě dost chuti, byť ji to mražení nedělá úplně dobře. Svěží rajčata byly tak nějak bez chuti a rajčatové sugo chuti také moc nepobralo.

Pizza Bufala z Lidlu

Konečné zhodnocení nových mražených pizz z Lidlu?

Konečné hodnocení? Za ty peníze to rozhodně nestojí. Pokud Vás tíží čas pak si rozhodně kupte klasiku, o které jsem dělal již článek a uděláte mnohonásobně lépe než s touto. Tyto pizzy za 89 Kč si hrají na něco, co nedokážou být. Pro pizzu 3/10, pro mraženou pizzu 3/10.


Jak chutnala tato pizza Vám? Měli jste tu možnost ji zkusit? Dejte mně určitě vědět do komentářů.

 

Napsat komentář