Jak skladovat těsto na pizzu
Příprava čerstvého těsta na pizzu doma je skvělá, ale co když ho nechcete ihned použít? Správné skladování těsta je klíčové, aby zůstalo svěží a připravené k použití, až ho budete…
Příprava čerstvého těsta na pizzu doma je skvělá, ale co když ho nechcete ihned použít? Správné skladování těsta je klíčové, aby zůstalo svěží a připravené k použití, až ho budete…
Nedávno jsem měl příležitost vyzkoušet mraženou pizzu z japonského obchodu Seven Eleven. Přiznám se, že jsem byl zpočátku trochu skeptický, tak, jako bývám k mraženým pizzam nicméně to, co jsem…
Itálie je země s bohatou gastronomickou tradicí, která zahrnuje nejen slavné poklady jako Parmezán, Mozzarella nebo Gorgonzola, ale také řadu méně známých sýrů, které představují skutečné lahůdky pro milovníky sýrů.…
Spoustu z Vás mně píše, že jste si pořídili G3 Ferrari pec na pizzu a po pár pečeních máte problém se zašpiněným pizza kamenem. Jak ho vyčistit? Řešení je naprosto…
Na pizzaguru jsme již psali o klasickém rajčatovém sugu, které se používá v Neapolských pizzeriích a je to naprosto jednoduché a rychlé řešení. Pokud nejste fanoušsci tohoto suga, potom Vám…
Kdo z Vás řeší pizzu vyšperkovanou do posledního detailu, možná někdy uvažoval i nad tím, zda kvalita vody má vliv na chuť výsledného těsta na pizzu. Pojďme si v dnešním…
Tigelle jsou velmi oblíbeným pouličním jídlem z regionu Emilia-Romagna na severovýchodě Itálie, jehož hlavním městem je Bologna. Chutí i strukturou se podobají muffinům. Pokud máte rádi anglické muffiny, tigelle si…
Vánoční HIT pro všechny milovníky Italské kuchyně a pizzy! Znáte někoho, kdo by se rád naučil péct pravou Neapolskou pizzu? Nebo kdo by si chtěl postavit svoji domácí pec na…
Itálie je nejen zemí historie a umění, ale také rájem pro milovníky jídla. Po celý rok se zde konají různé gastronomické festivaly, které oslavují bohatství a rozmanitost italské kuchyně. V…
Pinsa Romana je další z oblíbených pokrmů nejen v Itálii ale také po celém světě. Tento neuvěřitelně lehký základ pizzy, který je mnohými popisován jako “kousnutí do obláčku” milují lidi…