V dřívější době jsem psal o pizza peci za 500 Kč, kterou jste si mohli udělat z hlíny a písku. Z této pece je pizza výborná, nicméně v zimních měsících chcete být raději doma v teple. Proto jsem hledal řešení, které by “nahradilo” pec na dřevo, já mohl zůstat v zimě doma v teple a mohl si vychutnat Neapolskou pizzu.

Nakonec jsem našel výrobek G3 Ferrari. Jak tato pec na pizzu peče? Dozvíte se v dnešní recenzi.

G3 Ferrari recenze – Balení

G3 Ferrari recenze

G3 Ferrari jsem objednával na Alze, přišla během třech dnů a já celý natěšený hned rozbaloval. Tuto pec dostanete v klasické kartonové krabici, která obsahuje samotnou pec, návod, který není v češtině a brožuru s recepty, které jsou pouze v Italštině.

Popravdě, kdybych o pizze nevěděl vůbec nic, zřejmě bych absenci češtiny v jakékoliv podobě zařadil do mínusů tohoto produktu. Naštěstí, tady na pizzaguru můžete najít recepty na těsto a pizzu, takže Vám absence českého jazyka vadit nemusí.

Dále v balení naleznete dřevěnou “sázecí lopatku”. Kvalita této lopatky není kdejaká, nicméně svůj účel splní.

G3 Ferrari recenze – První zapnutí

První zapnutí pece provází vypalování celé konstrukce, takže čekejte dost dýmu a zápachu z kouře. Vypalování skončí asi během 15 minut a následně je to v pořádku. Maximální teplotu dosáhne pec zhruba po 20 minutách, kdy na dolní šamotovém základu je teplota zhruba 360 °C. Termostat následně spirálu vypne a zapne ji automaticky zpět, až usoudí, že je v peci chladno.

Jaká je pizza z pece G3 Ferrari?

Ihned po odzkoušení prvního zapnutí jsem dělal těsto. Klasické těsto na pizzu o kterém jsem již na pizzaguru psal. Nechal jsem ho pořádně odpočinout a celý natěšený čekal první výsledky.

A výsledek?

Pokud od této pece čekáte jen rychlejší upečení pizzy než z klasické trouby, pak Vám poslouží velice dobře. Pizza je upečená zhruba za 4 minuty. Nicméně já jsem tuto pec kupoval z důvodu, že jsem chtěl zimní náhradu za dřevěnou pizza pec. A v tomto směru mě klasická G3 Ferrari spíše zklamala.

Pizza z G3 Ferrari pece

Bez modifikace Neapolskou pizzu nečekejte.

Topná spirála totiž směřuje všechno teplo spíše doprostřed pizzy, ke krajům se tak teplo moc nedostane. Výsledkem jsou okraje spíše bílé a vysušené. To samé platí i o těstu uprostřed.

Tím, že žár směřuje celé 4 minuty jen doprostřed, výsledkem je pak “preclíkové”, vysušené těsto.

Pizza z Ferrari G3
Okraje pizzy z pece Ferrari G3

Lze s tímto problémem něco dělat?

Naštěstí jsem o tomto problému tak nějak věděl. A taky jsem věděl, že je možné tento problém docela jednoduše řešit. Po italských fórech totiž existuje nespočet modifikací teto pizza pece, od těch jednodušších, až po ty velice sofistikované.

Pro začátek jsem chtěl zkusit modifikaci, která se nazývá “M1”. Je to prvotní modifikace, která ale posune pec na zcela jiný level. Jak takovou modifikaci provést Vám napíšu v dalším článku.

Vyplatí se tedy investovat do této pizza pece?

Pokud nemáte prostor na postavení hliněné pece na dřevo nebo si chcete vychutnat dobrou pizzu i v zimních měsících, pak rozhodně investici zvažte. Počítejte ale s tím, že pokud chcete opravdu výbornou Neapolskou pizzu, bude potřeba samotnou pizza pec trochu upravit. Úpravy ale nejsou drastické a zvládne je každý.

 

Konečné shrnutí recenze Ferrari G3

+ Teplota v peci až 420 stupňů
+ Robustní zpracování
+ Časovač
+ Kompaktní design
+ Ferrari červená :-))

– Kvalita dřevěné sázecí lopatky
– Pizza kámen se jednoduše zašpiní a už nelze vyčistit
– Bez úprav pece velmi bílé okraje pizzy
– Vysušené těsto díky spirále, která míří doprostřed těsta
– Pro kvalitní pizzu nutno pec modifikovat
– Cena


Líbil se Vám tento článek? Nezapomeňte ho prosím sdílet mezi lidi, kteří mají rádi pizzu stejně jako Vy. Moc děkuji.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *