fbpx

Jak jsem už psal několikrát, největším problémem jak upéct doma pizzu jako z pizzerie je teplotní omezení v domácí troubě. Pokud to tedy s pizzou myslíte vážně, snad se Vám bude líbit následující článek, kterým Vám chci ukázat, že pec na pizzu nemusí stát “majlant”.

Jak to u mě začalo

Při návštěvě Itálie jsem byl doslova ohromen tím, za jak krátkou dobu může být pizza upečená a jak chutná může být. Stále jsem nechápal, že tamní pizzaiolo měl pizzu hotovou zhruba za jednu minutu. Říkal jsem si, proč něco takového není v České republice. A protože nic takového v blízkosti mého domova opravdu nebylo, rozhodl jsem si pec na pizzu postavit sám.


Tento článek je přístupný pouze pro PREMIUM uživatele. Staňte se členem i Vy a získejte E-book v hodnotě 149,- Kč ZDARMA

Přihlásit se Koupit PREMIUM členství


5 komentářů

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    • Dobrý večer Jirko,

      na tento projekt se taktéž chystám, abych zjistil, zda to funguje. Materiály mám vyhledané, tak pak dám vědět článkem, jak to dopadlo 🙂

  • Ahoj, mám doma kupovanou komerční terakotovou pec, ale i když je to ta největší, i tak je malá. Toužím po pizza peci, ale také za to nechci utratit majlant a tvůj návod a video toho týpka z odkazu mne nadchlo. Mám dotaz, musím na podstavci šetřit místem a nechci dělat tak tlusté vrstvy hlíny, myslíš, že když koupím šamotovou nebo cihlářskou hlínu a udělám z toho tu první vrstvu, že to bude ok? A druhou vrstvu s tím senem(nebo slámou) udělám také o něco tenší. Ano i já bydlím na Valašsku (u Vsetíns)a jílovité hlíny je tu kolem dost, ale chtěl bych prostě tu pec trochu “štíhlejší”

    • Ahoj Marku,

      pokud koupíš šamotovou hlínu tak by to mohlo být ok. Nicméně netuším, jaké budou izolační vlastnosti té pece. Abys pak zbytečně “nepropálil” moc paliva :-)) . Pokud nemáš dostatek místa, zkusil bych se podívat ještě třeba na toto video https://www.youtube.com/watch?v=tOhHQjw8KMQ . Osobně mě to nadchlo v tom, že se jedná opravdu o pec, kterou můžeš vzít i s sebou někam autem a pizzu si vychutnat třeba i někde na pěkných výhledech.

  • Díky, je fakt, že ta tenká terakotová pec rychle ztrácí teplotu, takže tloušťka materiálu je určitě důležitá. No já to vyřešil tím, že z palet zbuduji nový větší podstavec ať nejsem limitovaný rozměry, zakoupil jsem tři 30 kg pytle kamnářského jílu, křemičitý písek, dovezl jsem si slámu, šamotky na základnu a během několika dnů se do toho pustím.

Při objednávce zadejte slevový kód "PREMIUM15" a obdržíte 15% slevu.
SLEVOVÝ KÓD: PREMIUM15
STAŇTE SE PREMIUM ČLENEM I VY
Zpřístupněte si všechny články na Pizzaguru.cz a jako dárek ZDARMA obdržíte e-book v hodnotě 149,- Kč.