fbpx

Netflix uvedl v letošním roce další sérii Šéfkuchařova stolu, tentokrát na téma pizza. Proč si myslím, že tento seriál stojí za zhlédnutí se dozvíte v dnešním článku.

To, co na Pizzaguru píšeme již přes pět let je Vám čtenářům předat myšlenku, že pizza není jen nějaký kruhový kus těsta a na tom rozpuštěný sýr a další ingredience. Pizza to je umění a kus trvdé práce a řemesla. Přesně to můžeme vidět i v seriálu Šéfkuchařův stůl, který nám dává pohled pod “pokličku” těch nejzajímavějších pizzařů z celého světa.

6 epizod a každá má své kouzlo

6 epizod je rozdělených do několika koutů světa. Můžete zde v seriálu vidět následující kuchaře:

  • Chris Bianco
  • Gabriele Konci
  • Ann Kim
  • Franco Pepe
  • Jošihoro Imai
  • Sarah Minnick

Za mě nejzajímavějším kuchařem je Franco Pepe ze čtvrtého dílu. O tomto pizzaři jsem již psal v článku Bylinky na pizzu. Tento kuchař je známý po celé Itálii ve svém přístupu k tvorbě pizzy. Nad pizzou přemýšlí zkrátka naprosto jinak a jeho těsto je do posledního detailu přizpůsobené tamním teplotám a vlhkostem tak, aby dostal každý den ten nejlepší výsledek. Pokud byste jako milovníci pizzy měli shlédnout pouze jednu epizodu, pak se určitě podívejte na Franca Pepe.

 

Tajemství složení těsta

V tomto seriálu nemůžete čekat odkrytí tajemství dobrého těsta. Neřeknou Vám, kolik mouky, kvasnic, soli a droždí do něj přijde. Ale podíváte se, jak spolu fungují suroviny, jak nad nimi uvažují samotní nejlepší pizzaři z celého světa. A to Vám stoprocentně otevře oči.

Závěrem? Pokud máte rádi pizzu a berete to jako “řemeslo” a ne jen jako nějaký “koláč” – tento seriál musíte shlédnout. Je v Češtině a na Netflixu.

 

1 komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

  • Díky za tip, shlédnuto. Zajímavé životní příběhy těchto kuchařů. Také mne už kdysi napadlo, přidat trochu suga těsně před dopečením pizzy, ale nikdy jsem to nerealizoval. Je vidět, že ještě dnes se dá v tomto oboru „objevovat“.

Vychytané sypké směsi na pizzu, do kterých stačí přidat pouze voda.
TĚSTO NA PIZZU JAKO Z PIZZERIE NA NAŠEM E-SHOPU