fbpx

V minulých článcích jsme se dozvěděli, jaké suroviny použít, abychom z našeho těsta dostaly ty nejlepší výsledky. Dnes se dozvíte, jak z těchto ingrediencí uděláte těsto na pizzu jako z pravé Italské pizzerie.

Těsto na pizzu – co bude potřeba

Pro názornou ilustraci Vám uvedu recept z dávky 1 kg mouky, což vystačí zhruba na 5 porcí o hmotnosti 295g.

Abyste to nemuseli otrocky počítat na každou dávku, připravil jsem pro Vás jednoduchý Excel, který Vám to spočítá. V množství vody, které Vám Excel spočítá je již zahrnutá i vlažná voda.


Tento článek je přístupný pouze pro PREMIUM uživatele. Staňte se členem i Vy a získejte E-book v hodnotě 149,- Kč ZDARMA

Přihlásit se Koupit PREMIUM členství


Shrnutí
recipe image
Název receptu
Těsto na pizzu jako z Italské pizzerie
Autor
Datum publikování
Čas přípravy
Průměrné hodnocení
31star1star1stargraygray Based on 32 Review(s)

8 komentářů

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Dnes jsem pekla na oběd. Bylo opravdu výborné. Akorát je potřeba rozehrát troubu pořádně jak píšete. U první jsem ji neměla pořádně rozpalenou a těsto bylo tvrdší, ale chuťově i tak výborné. Děkuji za rady a tento web.

    • Určitě se těsto dá skladovat v lednici. Čím déle plánujete těsto mít v lednici, tím méně droždí do těsta dejte. Zrání těsta bude probíhat pomalejším tempem a těsto bude ještě chutnější. Mělo by vydržet minimálně dalších 48 hodin. Pěkný den

  • Poprve jsem delala testo na pizzu bez oleje. Pres pocatecni neduveru jsem nadsena! Je to presne dle popisu, i kdyz jsem to z casovych duvodu trochu upravila a po zpracovani kynulo pul h a slo do trouby, tak proste super. Jsem zvedava na vysledek, az ho necham i odpocinout.

    • To jsem rád, že těsto chutnalo. Dejte pak vědět, jak dopadlo s odpočinkem :-)) Pěkný víkend. Pizzaguru

  • Nejprve poděkování za výborný web – návody, rady, informace které opravdu fungují.
    Pizzu peču (zatím) v troubě na kameni a s výsledkem jsem velmi spokojený.

    Jen malá drobnost – v návodu na těsto je že po 12 hodinách kynutí v chladu těsto naporcujeme na bochánky a necháme 2 hodiny odpočívat, ve foto návodu je 4-6 hodin.
    Z mé zkušenosti je lepší alespoň 3 raději těch 4-6. Po 2 hodinách se mi těsto zdálo ještě takové málo vláčné, jakoby se ještě neohřálo z lednice, nebo nedokynulo, nepracovalo se mi s ním při roztahování úplně dobře (po 4 hodinách mnohem lepší).
    Ale možná jen můj subjektivní pocit, nejsem žádný zkušený pizzař a možná máme příliš zesílenou lednici 🙂

    • Dobrý den, díky za upozornění 🙂 , samozřejmě máte pravdu, čím déle těsto odpočívá, tím se s ním lépe pracuje. Minimálně jsou 2 hodiny, já osobně teď dělám 8 hodin. Tzn. Těsto udělám den předem, zhruba 12 hodin kyne pomalu v chladu a následně naporcuji na bochánky a kyne dalších 6-8 hodin. Nedá se to úplně říct na hodinu přesně, jelikož každý má teplotní podmínky jiné. Ale časem člověk dostane do oka „praxi“ a vidí, kdy je těsto v tom nejlepším stádiu :-)) Pěkný víkend