fbpx

V minulých článcích jsme se dozvěděli, jaké suroviny použít, abychom z našeho těsta dostaly ty nejlepší výsledky. Dnes se dozvíte, jak z těchto ingrediencí uděláte těsto na pizzu jako z pravé Italské pizzerie. V případě, že chcete minimalizovat nezdary a chcete zažít jak má správné těsto na pizzu vypadat, doporučuji pořídit sypkou směs od Pizzaguru, do které stačí přidat pouze vodu. Po odzkoušení této směsi bude pro vás následně jednodušší těsto replikovat. Tyto směsi jsou k dostání na eshopu.

Těsto na pizzu – co bude potřeba

Pro názornou ilustraci Vám uvedu recept z dávky 1 kg mouky, což vystačí zhruba na 5 porcí o hmotnosti 295g.

Abyste to nemuseli otrocky počítat na každou dávku, připravil jsem pro Vás jednoduchý Excel, který Vám to spočítá. V množství vody, které Vám Excel spočítá je již zahrnutá i vlažná voda.


Tento článek je přístupný pouze pro PREMIUM uživatele. Staňte se členem i Vy a získejte E-book v hodnotě 149,- Kč ZDARMA

Přihlásit se Koupit PREMIUM členství


Shrnutí
recipe image
Název receptu
Těsto na pizzu jako z Italské pizzerie
Autor
Datum publikování
Čas přípravy
Průměrné hodnocení
2.51star1star1stargraygray Based on 38 Review(s)

8 komentářů

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

  • Dnes jsem pekla na oběd. Bylo opravdu výborné. Akorát je potřeba rozehrát troubu pořádně jak píšete. U první jsem ji neměla pořádně rozpalenou a těsto bylo tvrdší, ale chuťově i tak výborné. Děkuji za rady a tento web.

    • Určitě se těsto dá skladovat v lednici. Čím déle plánujete těsto mít v lednici, tím méně droždí do těsta dejte. Zrání těsta bude probíhat pomalejším tempem a těsto bude ještě chutnější. Mělo by vydržet minimálně dalších 48 hodin. Pěkný den

  • Poprve jsem delala testo na pizzu bez oleje. Pres pocatecni neduveru jsem nadsena! Je to presne dle popisu, i kdyz jsem to z casovych duvodu trochu upravila a po zpracovani kynulo pul h a slo do trouby, tak proste super. Jsem zvedava na vysledek, az ho necham i odpocinout.

    • To jsem rád, že těsto chutnalo. Dejte pak vědět, jak dopadlo s odpočinkem :-)) Pěkný víkend. Pizzaguru

  • Nejprve poděkování za výborný web – návody, rady, informace které opravdu fungují.
    Pizzu peču (zatím) v troubě na kameni a s výsledkem jsem velmi spokojený.

    Jen malá drobnost – v návodu na těsto je že po 12 hodinách kynutí v chladu těsto naporcujeme na bochánky a necháme 2 hodiny odpočívat, ve foto návodu je 4-6 hodin.
    Z mé zkušenosti je lepší alespoň 3 raději těch 4-6. Po 2 hodinách se mi těsto zdálo ještě takové málo vláčné, jakoby se ještě neohřálo z lednice, nebo nedokynulo, nepracovalo se mi s ním při roztahování úplně dobře (po 4 hodinách mnohem lepší).
    Ale možná jen můj subjektivní pocit, nejsem žádný zkušený pizzař a možná máme příliš zesílenou lednici 🙂

    • Dobrý den, díky za upozornění 🙂 , samozřejmě máte pravdu, čím déle těsto odpočívá, tím se s ním lépe pracuje. Minimálně jsou 2 hodiny, já osobně teď dělám 8 hodin. Tzn. Těsto udělám den předem, zhruba 12 hodin kyne pomalu v chladu a následně naporcuji na bochánky a kyne dalších 6-8 hodin. Nedá se to úplně říct na hodinu přesně, jelikož každý má teplotní podmínky jiné. Ale časem člověk dostane do oka „praxi“ a vidí, kdy je těsto v tom nejlepším stádiu :-)) Pěkný víkend