fbpx

Pokud se chcete v pizze neustále zdokonalovat, pak nesmíte minout téma zvané “poolish”. Jedná se o velmi jednoduchý kvásek, díky kterému získáte těsto plné chuti. Jak na takový kvásek? To se dozvíte v dnešním premium článku.

Co je Poolish

Poolish je druh kvásku na pizzu, který se využívá při tvořbě těsta na pizzu. Při tvoření těsta na pizzu již není potřeba přidávat další kvasnice – ty zastává kvásek.

V čem je lepší těsto s přidaným kváskem?

Díky kvasnému procesu, který v kvásku probíhá již zhruba 24 hodin před samotným tvořením těsta na pizzu, se následně v pizze vytvoří více chutí. Výsledné těsto bude ještě vláčnější, lehčí a bude mít specifickou chuť, kterou u klasického těsta nevytvoříte. Důležité je si na začátku říci, že těsto na pizzu z kvásku trvá delší dobu. Pokud tedy hledáte velmi jednoduché těsto, s kterým se nemusíte dlouze “mazlit” potom kvásek není tím pravým řešením pro Vás.


Tento článek je přístupný pouze pro PREMIUM uživatele. Staňte se členem i Vy a získejte E-book v hodnotě 149,- Kč ZDARMA

Přihlásit se Koupit PREMIUM členství


Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Při objednávce zadejte slevový kód "PREMIUM5" a obdržíte 5% slevu.
SLEVOVÝ KÓD: PREMIUM5
STAŇTE SE PREMIUM ČLENEM I VY
Zpřístupněte si všechny články na Pizzaguru.cz a jako dárek ZDARMA obdržíte e-book v hodnotě 149,- Kč.