V minulém článku jsme si řekli něco o tom, zda se dá upéct dobrá pizza v troubě. Dnes Vám zkusím poradit jeden z dalších způsobů, jak vylepšit těsto a mít tak výtečnou pizzu i z domácí trouby.

Klíčem k úspěchu je hydratace těsta

I když to zní vznešeně, nehledejte za tím nic složitého. Jak už jsem zmiňoval v předešlých článcích, při pečení pizzy v troubě se pizza vysušuje. Čím déle budete pizzu péct, tím více bude vysušená.

Řešením je buď postavit pizza pec, koupit pizza kámen a nebo vytvořit vysoce hydratované těsto. O co tedy jde?

Jednoduše jde o to, kolik vody přidáte k mouce. V receptu, který jsem Vám psal zde, jsme měli 610g vody na 1000g mouky, což je hydratace těsta 61%. Pokud budeme péct pizzu v troubě, potřebujeme vytvořit těsto o hydrataci 71%. To znamená, že na 1000g mouky, přidáme 710g vody. Zbytek receptu je stejný.

Tím docílíme toho, že těsto nebude vysušené, bude křupavé a lahodné.

Pozor na kvalitní mouku na pizzu

Při takto hydratovaném těstu musíte vybírat opravdu kvalitní mouky. Nečekejte zázraky, pokud použijete klasickou hladkou mouku. Mouka zkrátka nebude schopná tolik vody pojmout.

Vybírejte mouky typu 00 , které jsem Vám radil v tomto článku. Pak bude i pizza z trouby nadýchaná a chutná.


Byl pro Vás tento článek užitečný? Sdílejte ho mezi svými kamarády, kteří mají rádi pizzu tak jako vy. Děkuji

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *