TRIK – Vodnatá pizza z čerstvé mozzarely? Řešení je jednoduché

Mozzarella je jednou ze základních surovin pro přípravu Neapolské pizzy. Pokud jste již někdy pekli pizzu a přidávali na ni čerstvou mozzarellu, která je uchovávána v sáčku s nálevem, pak zbystřete. Takováto mozzarella pouští hodně vody a “vodnatá pizza” je na světě. Proto si dnes v krátkosti prozradíme trik, aby Vaše pizza neplavala v záplavě vody.

Mozzarella v sáčku je k dostání v běžných supermarketech

Většina lidí dělá pizzu s mozzarellou, která je uchovávána v nálevu. Tento nálev obsahuje sůl a udržuje mozzarellu čerstvou. Pokud tedy mozzarellu nespotřebujete ihned, doporučuji uchovávat mozzarellu v tomto nálevu i v lednici – maximálně však 2 dny od otevření.

Mozzarella ve slaném nálevu není vždy k dobru

Mozzarella v nálevu v případě pečení pizzy není tak úplně žádoucí. Důvod je prostý – pouští zbytky vody směrem do suga a výsledkem je naprosto rozmočená pizza, respektive pizza, na které sýr tančí podle natočení talíře. Pokud nemáte možnost koupit mozzarellu bez nálevu, jako je například Mozzarella La Sascina na obrázku, nezoufejte, řešení je velmi jednoduché.

Mozzarella La Cascina

Vodnatá pizza – Velmi jednoduchý trik

Přebytečná voda z mozzarelly

Trik na vodnatou pizzu je velmi jednoduchý. Pokud máte naplánované pečení pizzy, nakrájejte Vaši mozzarellu na malé kostky zhruba 3 hodiny před pečením a vložte je do sítka, pod které dáte misku. Takto nechejte mozzarellu “odkapat” po dobu 3 hodin. Přebytečná voda z mozzarelly odkape do misky a problém s vodnatou pizzou při pečení nebude existovat.

Samozřejmě, že můžete mozzarellu nechat odkapat i déle, nicméně doporučujeme minimální dobu pro odkapání držet na třech hodinách. Méně hodin by znamenalo, že by mozzarella mohla stále obsahovat dost přebytečné vody.


Doufáme, že Vám tento jednoduchý trik pomůže s pečením Vaši oblíbené pizzy. V případě, že se Vám článek líbil, sdílejte ho mezi další nadšence. Budeme moc rádi. Děkujeme!

Napsat komentář