Určitě se Vám někdy stalo, že jste udělali více těsta na pizzu než bylo potřeba. V tom případě máte dvě možnosti. Těsto buď zamrazit, což nedoporučuji a nebo si udělat pizzu třeba na další den. A jak poté takovou pizzu ohřát, aby byla co možná nejlepší – to se dozvíte v dnešním článku.

Když dělám pizzu, tak takřka vždy mně zůstane nějaké těsto, které již ten den nevyužiji. Pokud pozvete své přátelé či rodinu, tak nemůžete odhadnout, kdo na kolik kousků se bude cítit.

V tomto případě vždy upeču všechny pizzy a ty, které zůstanou, máme třeba na oběd další den.

Jak ohřát pizzu – Hydratace těsta je opět alfa a omega

Abyste pizzu další den neudělali takzvaně “na preclíka”, musíte dbát na hydrataci těsta, zvlášť potom dbát na hydrataci okrajů pizzy. Zkrátka nesmíte dovolit troubě, aby z pizzy vysála poslední kapky vody, které v ní jsou.

Postup na ohřátí pizzy

  1. Vyhřejte troubu na nejvyšší stupeň co je možné a nechte ji vytopit alespoň půl hodiny i s plechem, na kterém budete ohřívat pizzu.
  2. Okraje pizzy pomašlujte jemně vodou tak, aby byly navlhčené ale nikoliv promočené
  3. Vložte pizzu do trouby a ohřívejte, dokud se sýr na pizze nerozpustí.

Pokud doma vlastníte pečící kámen, rozhodně ho využijte. Čím dříve pizzu dostanete do fáze roztečení sýru, tím lépe. V pizze bude zachována hydratace a nebude to žádný preclík.

Čerstvá je prostě nejlepší

Každé jídlo, pokud ohřejete, ztrácí jakési své kouzlo. To samé platí i o pizze. Ohřátá pizza nebude nikdy tak výborná jako čerstvá, ale se správným postupem se tomu můžete hodně přiblížit.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *