fbpx

Určitě se Vám někdy stalo, že jste udělali více těsta na pizzu než bylo potřeba. V tom případě máte dvě možnosti. Těsto buď zamrazit, což nedoporučuji a nebo si udělat pizzu třeba na další den. A jak poté takovou pizzu ohřát, aby byla co možná nejlepší – to se dozvíte v dnešním článku.

Když dělám pizzu, tak takřka vždy mně zůstane nějaké těsto, které již ten den nevyužiji. Pokud pozvete své přátelé či rodinu, tak nemůžete odhadnout, kdo na kolik kousků se bude cítit.

V tomto případě vždy upeču všechny pizzy a ty, které zůstanou, máme třeba na oběd další den.

Jak ohřát pizzu – Hydratace těsta je opět alfa a omega

Abyste pizzu další den neudělali takzvaně “na preclíka”, musíte dbát na hydrataci těsta, zvlášť potom dbát na hydrataci okrajů pizzy. Zkrátka nesmíte dovolit troubě, aby z pizzy vysála poslední kapky vody, které v ní jsou.

Postup na ohřátí pizzy

  1. Vyhřejte troubu na nejvyšší stupeň co je možné a nechte ji vytopit alespoň půl hodiny i s plechem, na kterém budete ohřívat pizzu.
  2. Okraje pizzy pomašlujte jemně vodou tak, aby byly navlhčené ale nikoliv promočené
  3. Vložte pizzu do trouby a ohřívejte, dokud se sýr na pizze nerozpustí.

Pokud doma vlastníte pečící kámen, rozhodně ho využijte. Čím dříve pizzu dostanete do fáze roztečení sýru, tím lépe. V pizze bude zachována hydratace a nebude to žádný preclík.

Čerstvá je prostě nejlepší

Každé jídlo, pokud ohřejete, ztrácí jakési své kouzlo. To samé platí i o pizze. Ohřátá pizza nebude nikdy tak výborná jako čerstvá, ale se správným postupem se tomu můžete hodně přiblížit.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Top pizza pece na Heurece

Jsme na Instagramu :-)

  • Pec na pizzu nedělá jen dobrou pizzu ale také výborný chleba. #pizzaoven #chleba #pecnapizzu #vimcojim
    Pec na pizzu nedělá jen dobrou pizzu ale také výborný chleba. #pizzaoven #chleba #pecnapizzu #vimcojim
    před 10 měsíci
    View on Instagram |
    1/10
  • Není nad to si v takovém horku udělat ještě větší 🔥 v pizza peci. 500 stupňů, 90 sekund #pizzačesko #jidlo #jidlonaprvnimmiste #mňam #recepty #pizza
    Není nad to si v takovém horku udělat ještě větší 🔥 v pizza peci. 500 stupňů, 90 sekund #pizzačesko #jidlo #jidlonaprvnimmiste #mňam #recepty #pizza
    před 1 rokem
    View on Instagram |
    1/10
  • Večeře, jak má být. #pizzanapoletana #600degreespizza #bezeidamu #hnedsnezeno #dobrota
    Večeře, jak má být. #pizzanapoletana #600degreespizza #bezeidamu #hnedsnezeno #dobrota
    před 2 roky
    View on Instagram |
    1/10
  • POZOOOOOR ❗ Chcete u Vás doma umět pizzu jako z Itálie? Na pizzaguru.cz vyšel nový ebook, který Vám vše ukáže krok po kroku. Mrkněte na to! #bezeidamu #pizzačesko #recepty #udelejsisam #italie #dobrouchut
    POZOOOOOR ❗ Chcete u Vás doma umět pizzu jako z Itálie? Na pizzaguru.cz vyšel nový ebook, který Vám vše ukáže krok po kroku. Mrkněte na to! #bezeidamu #pizzačesko #recepty #udelejsisam #italie #dobrouchut
    před 2 roky
    View on Instagram |
    1/10
  • Máte rádi okraje pizzy? Na Neapolské pizze jsou fantastické. Jak ji udělat najdete na www.pizzaguru.cz #pizza #pizzanapoletana #jidlo #vikend #bezeidamu
    Máte rádi okraje pizzy? Na Neapolské pizze jsou fantastické. Jak ji udělat najdete na www.pizzaguru.cz #pizza #pizzanapoletana #jidlo #vikend #bezeidamu
    před 2 roky
    View on Instagram |
    1/10
  • Nedělní pizza dopadla na výbornou ;-) #pizza #pizzanapoletana #jidlo #jidlonaprvnimmiste #recepty #bezeidamu
    Nedělní pizza dopadla na výbornou ;-) #pizza #pizzanapoletana #jidlo #jidlonaprvnimmiste #recepty #bezeidamu
    před 2 roky
    View on Instagram |
    1/10