Nejšílenější výmysly českých pizzerií. Vážně tohle český zákazník chce?

Dnešní článek bude tak trochu netradiční, ale někdy to přijít muselo. Podíváme se společně na nápady českých pizzerií. U některých ingrediencí totiž opravdu žasnu. Jak jsem již psal v několika článcích, na pizzu si máme dávat to, co nám chutná. Ale opravdu Vám toto chutná? Rád bych slyšel Vaše názory a komentáře. Objednáváte si takové pizzy? Nebo jsou podle Vás v nabídce restaurací zbytečně a snaží se pouze zaplnit místo v jídelním lístku?

Při pročítání nabídek restaurací mě nejen zarazily ingredience, jaké jsou na pizzu v některých případech použity, ale také samotné názvy. Musím se Vás tedy zeptat, preferujete rádoby “vtipně” pojmenovaná jídla v nabídce nebo máte raději jednoduché názvy, kde víte, co Vás může čekat? Osobně jsem se u následujících názvů spíše zhrozil než že bych na některou z těch pizz dostal chuť.

ŽRÁDLO ŠERMÍŘE Z PERNŠTEJNA
DOBRŮTKA JEPTIŠKY ELIŠKY
HŘÍCH HROCHA Z MEZILESIC
POKUŠENÍ ABATYŠE

Ingredience na pizzu

Vraťme se ale k ingrediencím.

Tvarůžková s kysaným zelím – pomodoro, sýr, tvarůžky, anglická slanina, salám, kysané zelí – Osobně si nemyslím, že kysané zelí a tvarůžky přijdou na pizzu. Ale vzhledem k rozšířenosti tvarůžků v českých pizzeriích začínám o mém názoru silně pochybovat. Opravdu český zákazník má tohle rád?

Hamburger Pizza – hořčice, sýr, mleté maso, česnek, cibule, oregano – Pokud chce zákazník něco společného s hamburgergerem, proč si raději nezajít na dobrý hamburger, než na zkaženou pizzu?

Farmářská – rajský protlak, eidam, šunka, hranolky!!!!! – Taktéž fenomén několika restaurací, v tomto případě ještě podpořen zvláštním názvem. Zaprvé tedy nevím, co je farmářského na hranolkách a za druhé absolutně nechápu co hranolky na pizze dělají.

Ovocná pizza – marmeláda, mix ovoce, poleva – kapitola sama pro sebe jsou ovocné či sladké pizzy. Pokud to má nápad a skvělé provedení tak taková kombinace může být i dobrá. Ostatně i v Itálii sladké pizzy seženete. Nicméně kandované ovoce, či dokonce kompotované ovoce si myslím na pizzu nepatří.

Další ovocné variace jsou například : Bimbonello – marmeláda, broskve, ananas, šlehačka Peťouch – čokoláda, smetana, banán, šlehačka Křemílek – smetana, jahody, ananas, lentilky, bílá čokoláda

Absolutním vítězem je nejmenovaná restaurace, která má v nabídce pizzu Medvídek

Pizza Medvídek – smetana, HARIBO medvídci, poleva

K tomu není už vlastně ani co dodat.


Co si o takových pizzách myslíte Vy? Viděli jste nějakou šílenější kombinací? Dejte mi vědět do komentářů a pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet dál. Moc děkuji.

Tento příspěvek má 9 komentářů

    1. Pizzaguru

      Petře, děkuji Vám za komentář.

      Peťanova pizza je, pokud se správně dívám, opět nějakým podtitulem Ogarovy Pizzy (Tak to znám já ze Zlínského kraje). Názvy a ingredience jsou šílené a ta kvalita pizzy co jsem zkusil je dle mého názoru děsivá.

      Nicméně zřejmě se i na takové pizzy najde dost zákazníků, kterým to chutná, protože dle všeho právě Ogarova pizza prosperuje více než dobře 🙂

      Mějte pěkný zbytek víkendu.

      S pozdravem,
      Pizzaguru.cz

      1. Jirka

        Bohužel naše ostravská specialita 😀 Chacharova pizza která jako první nabídla pizzu na rozvoz v našem kraji se pak pod různými názvy rozšíříla do celé ČR. Jednou jsem četl článek o úspěchu této firmy. Nemůžu jej dohledat, ale v titulku stálo něco jako „za eidam se nestydíme“.
        Jejich politikou je dělat jakousi českou obdobu pizzy s českými chutěmi.
        Tj. Tvarůžky, uzeniny, kozí rohy, zelí …
        Více než pizza je to ovšem slaný koláč. Už jen tím, že je pečou ve formách 😀

        1. Pizzaguru

          Díky Jirko za komentář. Ano, slaný koláč bych řekl je tím správným názvem. Škoda, že nemůžete dohledat ten článek, rád bych si ho přečetl 🙂

  1. Lída

    Pizza „Voňavej frajer“ – taky s tvarůžky.. ufff

  2. Hranolkova

    Ahoj Guru, ty recepty zni silene, to ano, ale pizza s hranolkami se normalne dela i v Italii. Jmenuje se Pizza con patatine a je to detska pizza. Ačkoli to zni silene, tak to tak opravdu je. I Italové dokážou občas „zaprasit“. Žili jsme tak několik let, cela rodina a hranolky na pizze potkávali často. Ale třeba zeli nebo tvaruzky na pizzu opravdu nepatří.

    1. Pizzaguru

      Dobrý den,

      děkuji za komentář. O této pizze jsem opravdu nevěděl. Takovou „prasárnu“ bych do pravých Italů netypoval.

Napsat komentář