Hodně lidí si myslí, že nelze upéct dobrou pizzu v domácích podmínkách. Domácí pizza nemusí být špatná, stačí dodržovat pár rad a typů, které jsme psali v minulých článcích. Jaké rady to jsou?

Rady a typy pro chutnou domácí pizzu

1. Kvalitní mouka na pizzu – Hned první bod je zásadní při přípravě domácí pizzy. Nečekejte zázraky, pokud použijete klasickou hladkou mouku. Potřebujete vysokolepkové mouky o kterých jsem psal v tomto článku. Zásadním rozdílem v těchto moukách je jejich schopnost pohltit daleko více vody, než klasická hladká mouka. Tím pádem můžete mít více hydratované těsto, což je bod číslo dvě

2. Vysoce hydratované těsto – dá se předpokládat, že plánujete dělat domácí pizzu v troubě. Proto je nutné pro toto zpracování uzpůsobit i těsto. Potřebujete vysoce hydratované těsto, o kterém jsem psal zde. Musíte tedy přidat k mouce více vody, aby Vaše trouba pizzu nestihla během doby pečení vysušit.

3. Používat kvalitní suroviny – Vykašlete se na Eidam místo Mozzarelly a na kečup místo rajčat. Tím si dobrou domácí pizzu nepřipravíte. Vybírejte kvalitní suroviny, o kterých jsem psal zde

4. Troubu rozpálit i s plechem na nejvyšší stupeň – pokud nemáte zakoupený pizza kámen, o kterém jsem psal zde, nechte Vaši troubu rozpálit i s plechem na nejvyšší možný stupeň po dobu 15-20 minut. Plech umístěte co nejblíž k topné spirále, aby se mohl pořádně nahřát. Tím docílíte, že pizza bude rychleji upečená.

5. Nepřestat, pokud se to poprvé nepovede – pokud se Vám hned napoprvé nepodaří výborná domácí pizza, nezoufejte. Nic nejde hned a i já jsem při své dvouleté cestě za kvalitní pizzou měl mnoho nezdarů. Vy máte tu výhodu, že o mnoho z těchto neúspěchů se s Vámi dělím a Vy je už nemusíte dělat.


Pizzu z trouby v domácích podmínkách můžete vidět i na následujícím videu. Chuť byla výborná, jen si dávejte pozor na Mozzarellu. Tentokrát jsem opět zvolil Galbani, ale pustila ze sebe tolik vody, že to bylo na škodu. Před pečením tedy doporučuji mozzarellu rozkrájet na menší díly a dát pod ni a na ni pár ubrousků a nechat tak 2-3 hodinky vysušit. Zabráníte tak tomu, že pizza bude „plavat“ na vodě z Mozzarellly. Kdyby někdo z Vás ale věděl o dobré Mozzarelle na pizzu, která nepouští tolik vody, respektive je více suchá, dejte mi prosím vědět do komentářů.

Recept na pizza těsto najdete zde

Jak udělat pizza těsto do domácí trouby najdete zde


Byl pro Vás tento článek užitečný? Sdílejte ho mezi svými kamarády, kteří mají rádi pizzu tak jako vy. Děkuji

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Všechno o pizze a Itálii na Martinus.cz

Jsme na Instagramu :-)