fbpx

Pizza Markyz je firma, která začala v roce 2014 pečením pizzy. Dnes dodávají své výrobky do více než tisíce gastro provozoven po celé České republice a Slovensku. Na obalu pizzy hlásí “Tak trošku lepší pizza” – jaká je tato pizza doopravdy z pohledu člověka, co má rád Neapolskou pizzu?

Cestou do Makra jsem v tamních mrazících boxech šel kolem mražených pizz a napadlo mě, že bychom se mohli podívat na nějakou další. Koneckonců jsem zde dělal recenzi pouze na pizzu z Lidlu, která mě tehdy docela zaujala jednak chutí a také jsem nabyl přesvědčení, že těstový korpus se opravdu dělá na bukovém dřevě v peci na pizzu.

Proto mě zajímaly i jiné pizzy a když jsem uviděl Pizzu od Markyze, kde je na obalu napsáno “Tak trošku lepší pizza” musel jsem se ji podívat na zoubek.

Mražená pizza Markyz – Po vybalení milé překvapení

Žampionová pizza Markyz

Po vybalení pizzy z obalu jsem byl docela mile překvapen tím, že se nešetřilo na ingrediencích. Osobně jsem vybral Žampionovou pizzu, nicméně Pizza Markyz dělá dle jejich webových stránek dalších několik druhů – od Salámové, přes Hawai až po sýrové – v tomto směru je výběr velmi štědrý. Všechny druhy můžete vidět na jejich webu – Pizza | Sortiment | Mražená pizza, pizza k rozpékání – Jídlo Markýz (jidlomarkyz.cz)

Žampiónu na této pizze bylo požehnaně, zároveň šunka vypadala, že by také mohla být v každém kousnutí. Pohledem na těsto a jeho okraje to vypadalo, jako by se tento základ těsta pekl ve vyšší teplotě a pěkně naběhl. Upřímně jsem nepochopil sterilovanou papriku uprostřed ale dejme tomu, že tam byla kvůli estetice. Na nic jsem tedy nečekal a šup s ní do trouby dle návodu na obalu – 230 °C na 8-10 minut.

Pizza jako z klasické pizzerie v Česku

Po upečení a samotném ochutnání jsem zjistil, že pizza chutná klasicky tak, jak jsem byl jako malý zvyklý jíst v pizzeriích. Proto chápu, že ti, kteří mají rádi ochucený rajčatový základ na pizze – v tomto případě oregano, česnek a tipnul bych i cukr – poté budete s touto pizzou spokojeni. Já osobně to nevyhledávám a dávám klasickému rajčatovému sugu na pizzu přednost. Po přezkoumání složení a ochutnání jsem také zjistil, že je zde namíchána mozzarella s Eidamem a Eidamu je v této pizze rozhodně více než Mozzarelly. Žampiony byly pečením bohužel docela vysušené a chuťově na mě dost slané.

Samotné těsto šlo po upečení velmi rychle do stavu “tvrdého kamene” ale to se dá tak nějak čekat, protože hydratace těsta se během 10 minutového pečení zkrátka vytratí.

Celkově působila pizza opravdu jako z české pizzerie a za cenu 110,- Kč nepotěší a ani neurazí. Tak trošku lepší pizzou, jak tvrdí na svém obalu – bych ji osobně nenazval, nicméně věřím, že si své zákazníky najde. Oceňuji přidanou hodnotu v nápadu na vyloupnutí servírovacího tácku z krabice. Takový obal na pizzu v ČR u mražené pizzy jsem ještě neviděl a je dobře, že začínáme nad obaly uvažovat jinak.

Nicméně stále mám za to, že do klasické domácí trouby s nízkou teplotou je lepší sáhnout po pizze Sicilského typu, protože nebude po upečení tvrdá jako preclík. A pokud bych si měl vybrat mraženou pizzu, dávám stále přednost recenzované z Lidlu.


Jakou oblíbenou mraženou pizzu máte Vy? Dáváte přednost svému domácímu těstu nebo těsto kupujete? Dejte nám vědět do komentářů

 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Při objednávce zadejte slevový kód "PREMIUM15" a obdržíte 15% slevu.
SLEVOVÝ KÓD: PREMIUM15
STAŇTE SE PREMIUM ČLENEM I VY
Zpřístupněte si všechny články na Pizzaguru.cz a jako dárek ZDARMA obdržíte e-book v hodnotě 149,- Kč.