fbpx

Od pondělí  je v Lidlu naplánovaný Italský týden. Pro milovníky pizzy to jsou žně, jelikož je zde opravdu pár výborných věcí, které se vyplatí koupit i do zásoby. Jaké ingredience to jsou?

Kvalitní rajčatový základ pro Neapolskou/Sicilskou pizzu

Kvalitní základ pro všechny typy Italských pizz jsou rajčata. Nejlépe pasírovaná, která v sobě mají tak akorát vody a na pizze se neroztečou. Takové můžete najít v Italském týdnu hned v několika typech. Buď klasické neochucené nebo s přídavkem bazalky. Za cenu 19,90,- Kč za 720ml je to potom bezkonkurenční nabídka.

Pasírovaná rajčata z Lidlu

Mozzarella na pizzu

Několikrát jsem v článcích psal, že některé Mozzarelly mají v sobě hodně vody, která se při pečení dostane do pizzy. Následně je celá pizza napuštěná vodou a může Vám tak zkazit celé Vaše snažení. V Italském týdnu mají takzvanou “Mozzarellu per Pizza” – což je mozzarella dělaná přímo na pizzu a neobsahuje vodní nálev tak, jako klasické mozzarelly.

Pokud byste chtěli dělat opravdu pravou Neapolskou pizzu, Lidl nabízí ve své nabídce také Mozzarellu z buvolího mléka. Jedině ta se totiž v Neapoli používá k přípravě té pravé Neapolské pizzy. Pokud si ji pořídíte, poznáte okamžitě chuťový rozdíl oproti klasické mozzarelle z kravského mléka. Mozzarella má v sobě spoustu chutí a je daleko jemnější než mozzarella z kravského mléka. Pokud jste ještě neměli, určitě stojí za to koupit.

Mozzarella
Mozzarellu nemusíte používat jen na pizzu. Zkuste třeba i jednoduché špízy s rajčaty a bazalkou, které jsou zakápnuty balsamikovou redukcí.

Salám na pizzu

U Neapolské pizzy ještě zůstaneme. Pokud chcete tzv. Pizzu Salami, tedy Neapolskou salámovou pizzu, patří na ni také salám Napoli. V nabídce Lidlu je sice vcelku, ale určitě za to stojí.

Grana Padano, Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano, Gorgonzola

Samozřejmě pro správnou pizzu potřebujete i sýry jako Parmigiano Reggiano. Dobrou zprávou je, že i z těch si v Italském týdnu určitě vyberete. V nabídce mají takřka všechny, které patří na Italské pizzy, včetně těch na pravou pizzu Quattro Formaggi.

Další výrobky, které stojí za zkoušku

Mražená pizza – recenzi pizzy si můžete přečíst zde
Calzone – variace těsta na pizzu, která je v Itálii velmi populární
Olivový olej – kvalitní extra virgin olivový olej, který se hodí mít vždy v kuchyni

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Při objednávce zadejte slevový kód "PREMIUM15" a obdržíte 15% slevu.
SLEVOVÝ KÓD: PREMIUM15
STAŇTE SE PREMIUM ČLENEM I VY
Zpřístupněte si všechny články na Pizzaguru.cz a jako dárek ZDARMA obdržíte e-book v hodnotě 149,- Kč.