fbpx

V minulém díle Děláme Italskou Pizzu (1) jsme se zaměřili na základní surovinu pro kvalitní Italskou pizzu. Dnes se dozvíte, jaké další suroviny na pizzu budeme potřebovat.


Tento článek je přístupný pouze pro PREMIUM uživatele. Staňte se členem i Vy a získejte E-book v hodnotě 149,- Kč ZDARMA

Přihlásit se Koupit PREMIUM členství


10 komentářů

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • cusik, sehnal sem si nejen caputo mouku ale sel sem i do kvasnic od stejne znacky abych vyzkousel maximalni mozny rozdil. bohuzel tohle drozdi neni aktivovane a tudiz prace s nim a hlavne postup bude jiny. jedine co uvadi vyrobce na obalu je ze 30g tohoto drozdi je na kilo mouky. Neumeli by jste mi prosím poradit jak s timhle drozdim postupovat? predem dekuji

    • Používejte droždí s obrazkem Slona je dobry a KVALITNI mam 3 pizzerky vim o čem mluvim , nechte ho pracovat ve skleněné misce s vlažnou vodou a cukrem do doby než začne bublat

  • Ahoj Filipe,

    práce s tímto “droždím” bude opravdu jiná. Je to vlastně sušený kvásek, který nejdříve musíte nakrmit a až výsledný produkt se dává 30g na kilo mouky.

    Nachystejte si

    50g Lievito Naturale
    110g vody
    50g mouky

    Vše smíchejte v nějaké plastové uzavíratelné nádobě, zavřete a nechejte odpočívat 24 hodin.

    Po 24 hodinách přidejte 100g Lievito Naturale a 110g vody. A nechejte opět 24 hodin odpočívat. Poté znovu 100g Lievita a 110g vody a nechejte opět odpočívat.

    Následně by se Vám kvásek měl probudit a dáváte ho zhruba 30g na kilo mouky. (Může se lišit dle teploty okolí, vlhkosti atp. Je nutné s tím trochu experimentovat)

    Snad jsem Vám pomohl.

    Pěkný den.
    Pizzaguru.cz

    • Dobrý den,

      sušené droždí samozřejmě nemusíte používat, můžete používat klasické čerstvé. Já používám sušené, jelikož se proces kynutí pizzy lépe hlídá. U čerstvého jsem vypozoroval, že má droždí různé “reakční” časy. A několikrát mi proto těsto překynulo. Proto raději používám sušené.

  • Zdravim chcel by som sa spýtať,kde si môžem kúpiť múku Caputo a aj droždie na pizzu makra ? Ďakujem za odpoveď

    • Dobrý den, mouku zatím na Gustini a droždí zatím pouze v Makru. Nicméně již brzy by na Pizzaguru měl přibýt i eshop, kde Vám chci nabídnout jen ty nejlepší suroviny a pomůcky na pizzu. O vývoji samozřejmě budete informováni novým článkem.

      Pěkný den,
      Pizzaguru.cz

  • Dobrý den, mohu se zeptat, kde koupím vhodné sušené droždí, které by nebylo instantní? Děkuji za info.

    • Dobrý den,

      sušené droždí lze sehnat buďto v Makru nebo také jsem ho viděl před nedávnem v Tescu. Pokud droždí v Tescu nebude, v průběhu roku plánuji na Pizzaguru zprovoznit eshop, kde všechny tyto ingredience budou k dispozici.

      S pozdravem,
      Pizzaguru.cz

Top pizza pece na Heurece

Jsme na Instagramu :-)

Kdo by si dal? #pizza #jidlo #pohoda #bezeidamu
Kdo by si dal? #pizza #jidlo #pohoda #bezeidamu
před 3 měsíci
View on Instagram |
1/6
Pec na pizzu nedělá jen dobrou pizzu ale také výborný chleba. #pizzaoven #chleba #pecnapizzu #vimcojim
Pec na pizzu nedělá jen dobrou pizzu ale také výborný chleba. #pizzaoven #chleba #pecnapizzu #vimcojim
před 1 rokem
View on Instagram |
2/6
Není nad to si v takovém horku udělat ještě větší 🔥 v pizza peci. 500 stupňů, 90 sekund #pizzačesko #jidlo #jidlonaprvnimmiste #mňam #recepty #pizza
Není nad to si v takovém horku udělat ještě větší 🔥 v pizza peci. 500 stupňů, 90 sekund #pizzačesko #jidlo #jidlonaprvnimmiste #mňam #recepty #pizza
před 1 rokem
View on Instagram |
3/6
Večeře, jak má být. #pizzanapoletana #600degreespizza #bezeidamu #hnedsnezeno #dobrota
Večeře, jak má být. #pizzanapoletana #600degreespizza #bezeidamu #hnedsnezeno #dobrota
před 2 roky
View on Instagram |
4/6
POZOOOOOR ❗ Chcete u Vás doma umět pizzu jako z Itálie? Na pizzaguru.cz vyšel nový ebook, který Vám vše ukáže krok po kroku. Mrkněte na to! #bezeidamu #pizzačesko #recepty #udelejsisam #italie #dobrouchut
POZOOOOOR ❗ Chcete u Vás doma umět pizzu jako z Itálie? Na pizzaguru.cz vyšel nový ebook, který Vám vše ukáže krok po kroku. Mrkněte na to! #bezeidamu #pizzačesko #recepty #udelejsisam #italie #dobrouchut
před 2 roky
View on Instagram |
5/6
Máte rádi okraje pizzy? Na Neapolské pizze jsou fantastické. Jak ji udělat najdete na www.pizzaguru.cz #pizza #pizzanapoletana #jidlo #vikend #bezeidamu
Máte rádi okraje pizzy? Na Neapolské pizze jsou fantastické. Jak ji udělat najdete na www.pizzaguru.cz #pizza #pizzanapoletana #jidlo #vikend #bezeidamu
před 2 roky
View on Instagram |
6/6