Pizza pec na dřevo z našeho e-booku nebo z našeho blogu je klíčová k pečení Neapolské pizzy. Pokud nechcete trávit čas tvořením své vlastní pizza pece na dřevo, poté je řešením si pec pořídit, a v případě Pece na pizzu značky Ooni rozhodně neuděláte chybu. Nicméně dříve či později zjistíte, že pizza v peci na dřevo vyžaduje určitou praxi. Pokud máte správně rozžhavenou pec, poté by nemělo pečení pizzy překročit 90 sekund. To znamená, že se budete muset stoprocentně soustředit a věnovat se jí, otáčet pizzu v ten správný čas nebo naopak odstínit teplo tak, aby nebyla z jedné strany spálená a z druhé strany nedopečená.
Vše je otázkou manévrování s pizzou v peci. Samotné otáčení těsta v peci je složitější část a bude vyžadovat určitou praxi, ale pokud nenecháte pizzu příliš dlouho v jedné poloze, bude to v pořádku. Pojďme si v dnešním článku projít pár typů jak správně rozdělat oheň v peci na pizzu.
Soustředěnost a pohotovost
Při přípravě pizzy na dřevě je důležitá pohotovost. Než začnete, ujistěte se, že všechny nástroje, včetně prkének a servírovacích talířů máte srovnané na stole poblíž pece. Jakékoliv zaváhání při pečení kolem teploty 450 stupňů znamená spálení.
Jaké pomůcky budete potřebovat při pečení pizzy v peci na pizzu?
- měkké dřevo na zátop
- třísky na zátop
- tvrdé dřevo (dub, buk, habr) na udržování vysoké teploty
- noviny, případně dřevitou vlnu na podpal
- zapalovač/sirky
- ohrablo pro manipulaci s ohněm
- pizza lopatu na vložení pizzy do pece
- kulatou lopatu na otáčení pizzy v peci
- Čistý hadr
- Vodu
- Talířky
- Kráječ na pizzu
Tento článek je přístupný pouze pro PREMIUM uživatele. Staňte se členem i Vy a získejte E-book v hodnotě 149,- Kč ZDARMA
Přihlásit se Koupit PREMIUM členství