fbpx

Pizza pec  na dřevo z našeho e-booku nebo z našeho blogu je klíčová k pečení Neapolské pizzy. Pokud nechcete trávit čas tvořením své vlastní pizza pece na dřevo, poté je řešením si pec pořídit, a v případě Pece na pizzu značky Ooni rozhodně neuděláte chybu. Nicméně dříve či později zjistíte, že pizza v peci na dřevo vyžaduje určitou praxi. Pokud máte správně rozžhavenou pec, poté by nemělo pečení pizzy překročit 90 sekund. To znamená, že se budete muset stoprocentně soustředit a věnovat se jí, otáčet pizzu v ten správný čas nebo naopak odstínit teplo tak, aby nebyla z jedné strany spálená a z druhé strany nedopečená.
Vše je otázkou manévrování s pizzou v peci. Samotné otáčení těsta v peci je složitější část a bude vyžadovat určitou praxi, ale pokud nenecháte pizzu příliš dlouho v jedné poloze, bude to v pořádku. Pojďme si v dnešním článku projít pár typů jak správně rozdělat oheň v peci na pizzu.

Soustředěnost a pohotovost

Při přípravě pizzy na dřevě je důležitá pohotovost. Než začnete, ujistěte se, že všechny nástroje, včetně prkének a servírovacích talířů máte srovnané na stole poblíž pece. Jakékoliv zaváhání při pečení kolem teploty 450 stupňů znamená spálení.

Jaké pomůcky budete potřebovat při pečení pizzy v peci na pizzu?

  • měkké dřevo na zátop
  • třísky na zátop
  • tvrdé dřevo (dub, buk, habr) na udržování vysoké teploty
  • noviny, případně dřevitou vlnu na podpal
  • zapalovač/sirky
  • ohrablo pro manipulaci s ohněm
  • pizza lopatu na vložení pizzy do pece
  • kulatou lopatu na otáčení pizzy v peci
  • Čistý hadr
  • Vodu
  • Talířky
  • Kráječ na pizzu


Tento článek je přístupný pouze pro PREMIUM uživatele. Staňte se členem i Vy a získejte E-book v hodnotě 149,- Kč ZDARMA

Přihlásit se Koupit PREMIUM členství


 

 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *