Pokud máte alergii na lepek není důvod proč si nedopřát tak vynikající jídlo jako je právě pizza. Dnes se dozvíte jak udělat vynikající bezlepkové těsto na pizzu, které Vám bude zaručeně chutnat.

Hlavní problém může být bezlepková mouka

Pokud chcete udělat kvalitní a chutné bezlepkové těsto na pizzu, jediným problémem, který by Vám mohl těsto znehodnotit, je opět mouka na pizzu, tak jako u klasické pizzy. Proto na mouce není dobré šetřit.

Osobně opět při pečení bezlepkové pizzy používám ověřenou Caputo kvalitu. Našel jsem ji opět jen na eshopu Gustini, která tuto mouku nabízí za cenu 349,- Kč. Nutno podotknout, že tato mouka je opravdu Ferarri mezi moukami bez lepku. Je složena ze směsí rýžového, bramborového škrobu a sojové a rýžové mouky. To zaručuje výborné výsledky nejen u pizzy.

Mouka na bezlepkovou pizzu

Pokud tedy rádi pečete, zkuste tuto mouku – myslím si, že kvalitu oceníte.

Bezlepkové těsto na pizzu s kvalitní moukou je už hračka

Pokud máme základní ingredienci, samotné těsto už není žádným problémem. Co tedy na bezlepkové těsto na pizzu budeme potřebovat?

bezlepková pizza recept

Zhruba na šest porcí pizzy o hmotnosti 290g budete potřebovat:

  • 1kg Caputo bezlepkové mouky
  • 800 ml vody
  • 25g soli
  • 20g extra panenského olivového oleje
  • 10g droždí na pizzu

Pokud má někdo raději procentuální vyjádření, tak na hmotnost mouky, kterou použijete do těsta, budete potřebovat:

  • 80% vody
  • 2,5% soli
  • 2% oleje
  • 1% droždí

Nejprve do nádoby nasypeme mouku, přidáme vodu a kvasnice a pořádně všechno promícháme, aby se všechny ingredience spojily. Po zhruba třech minutách přidáme sůl a opět necháme vše spojit, aby úplně zmizely krystalky soli.

Nakonec pomalu přidáváme olivový olej.

Ze vzniklého těsta vytvoříme bochánky o hmotnosti zhruba 290g a necháme v lednici uležet alespoň 4 hodiny. Čím déle je necháte uležet, tím lepší bude chuť. Vůbec se nebojte těsto nechat uležet přes noc.

A je hotovo. Těsto nakonec roztáhneme do požadované velikosti a pečeme stejně jako klasickou pizzu na co největší stupeň. ( Více o pečení pizzy v troubě naleznete zde)

Pizzu můžete udělat dle svých chutí, nebo použít některý z receptů zde na webu.

Přeji Vám dobrou chuť.


Byl pro Vás tento článek užitečný? Sdílejte ho mezi svými kamarády, kteří mají rádi pizzu tak jako vy. Mockrát Vám děkuji.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Všechno o pizze a Itálii na Martinus.cz

Jsme na Instagramu :-)