fbpx

Kdo z Vás řeší pizzu vyšperkovanou do posledního detailu, možná někdy uvažoval i nad tím, zda kvalita vody má vliv na chuť výsledného těsta na pizzu. Pojďme si v dnešním článku tuto otázku zodpovědět.

Hraje kvalita vody v těstě zásadní roli?

Kvalita vody má jistě vliv na kvalitu těsta, ale ne tak velký, jak se mnozí domnívají. Hlavní vliv kvality vody na těsto má tvrdost nebo přítomnost rozpuštěných minerálů ve vodě.

Pokud byste udělali dvě naprosto stejná těsta, ale do jednoho těsta byste použili tvrdou vodu a do druhého měkkou, zjistili byste, že těsto vyrobené z měkké vody je měkčí a o něco volnější než těsto vyrobené z tvrdé vody.


Tento článek je přístupný pouze pro PREMIUM uživatele. Staňte se členem i Vy a získejte E-book v hodnotě 149,- Kč ZDARMA

Přihlásit se Koupit PREMIUM členství


Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Při objednávce zadejte slevový kód "PREMIUM15" a obdržíte 15% slevu.
SLEVOVÝ KÓD: PREMIUM15
STAŇTE SE PREMIUM ČLENEM I VY
Zpřístupněte si všechny články na Pizzaguru.cz a jako dárek ZDARMA obdržíte e-book v hodnotě 149,- Kč.