Pizza Margherita a Marinara – základ, na kterém si pochutnáte

Jedna z věcí, která mě na pizze baví je to, že když umíte skvělé těsto, pak různé variace na pizzu jsou už jednoduché jako facka. Dnes si ukážeme základ, kterého se v Itálii sní nejvíce.

Pizza Margherita

Asi nejznámější pizza v Itálii. Při použití kvalitních surovin velmi chutná, jednoduchá na přípravu a hlavně rychlá.

Pizza Margherita – co budeme potřebovat?

Připravené těsto na pizzu roztáhneme na požadovanou velikost. Pasírovaná rajčata dochutíme solí, pepřem a trochou cukru, pokud jsou moc kyselá. Přidáme na těsto, ale okraje necháme bez rajčat. Poklademe Mozzarellu, posypeme nastrouhaným parmezánem a položíme pár lístků bazalky. Na konec pokapeme kvalitním olivovým olejem a dáme péct.

Pizza Marinara

Pizza Marinara je takzvaná “námořnická” pizza. Pojďme si ji tedy připravit.

Pizza Marinara – co budeme potřebovat?

  • těsto na pizzu dle našeho receptu (recept na těsto zde)
  • pasírované rajčata (něco o nich zde)
  • sůl
  • pepř
  • pokud jsou rajčata moc kyselá, tak trocha cukru
  • 2 stroužky česneku
  • sušené oregano
  • olivový olej

Pasírované rajčata mírně osolíme, opepříme a pokud jsou moc kyselá, dáme trochu cukru. Promícháme. Těsto roztáhneme na  „pizza“ tvar jak jen to budeme umět.

Přidáme ochucená pasírovaná rajčata a nakrájíme na ně plátky česneku, ve dlaních rozvoníme oregano a dáme na pizzu. Pokapeme olivovým olejem a dáme péct.

Jednoduchá pizza, ale pokud použijete kvalitní suroviny, rozhodně si pochutnáte.


Byl pro Vás tento článek užitečný? Sdílejte ho mezi svými kamarády, kteří mají rádi pizzu tak jako vy. Děkuji

Napsat komentář