I samotní Italové mají někdy dost pečené pizzy. Dokonce i ti z Neapole. Proto se dnes dozvíte skvěle chutnající pizza recept, který se nemusí péct v troubě, zvládnete ho jednoduše doma a jednou za čas je příjemným zpestřením klasické kuchyně.

Pizza recept – smažená pizza z Neapole

Smažená pizza je v Neapoli takřka běžnou úpravou klasického pizza těsta. U nás v České republice jsem se zatím s touto úpravou pizzy nesetkal, nicméně věřte mi, že stojí za to ji zkusit.

Recept na tuto pizzu je skutečně jednoduchý. Těsto připravíme úplně stejně jako na klasickou pizzu. O těstu jsem psal zde, takže ten, kdo z Vás ještě článek nečetl, doporučuji se na něho podívat.

Pokud máte připravené těsto, pak postupujeme rozválením těsta do oválu, na něho poklademe stejné ingredience jako na pizzu Margheritu, o které jsem psal zde, zabalíme do “kapsičky” a pořádně utlačíme konce vidličkou, aby nám při smažení ingredience nevytekly.

V Neapoli je běžné tuto pizzu dělat převážně na způsob pizzy Margherity, nicméně ingrediencím se meze nekladou. Stejně tak můžete tuto pizzu dělat na způsob pizzy Marinara či dalších, o kterých jsem psal článek zde.

Vzniklou kapsu položíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Přebytečný olej usušíme papírovou utěrkou, jemně posolíme a můžeme podávat.

Výsledek je výborný a věřte, že tato změna jednou za čas bude chutnat i Vám.


Jak se taková smažená pizza v Neapoli připravuje můžete vidět zde na videu.


Byl pro Vás tento článek užitečný? Sdílejte ho mezi svými kamarády, kteří mají rádi pizzu tak jako vy. Děkuji

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send this to friend