Určitě mně dáte za pravdu, že kupované rajče není to samé, jako rajčata pěstovaná ve vlastním skleníku či na zahrádce. Pokud chcete zasadit tu nejlepší odrůdu rajčat na pizzu, kterou používají i v samotné Neapoli, rozhodně pokračujte ve čtení dnešního článku.
Rajče San Marzano jako certifikovaná ingredience pro Neapolskou pizzu
Rajčata San Marzano jsou opravdu dle certifikace Neapolské pizzy jediné, které můžou být použity na pravou Neapolskou pizzu. Tyto rajčata dozrávají v oblasti Vesuvu, kde je velmi specifická půda, která dodává právě těmto rajčatům ještě úžasnější chuť.
Rajče San Marzano je úžasná odrůda na vaření
Výhoda rajčat San Marzano je jejich struktura. Minimum semínek a maximum dužiny. To je to, co přesně na rajčatové sugo na pizzu potřebujete. Ale nejen na pizzu. Tato odrůda je na vaření přímo jako dělaná.
Poznávacím znamením těchto rajčat je velice sladká chuť, úžasná vůně, paprikový tvar a jasně červená barva. Proto tuto odrůdu používají kuchaři po celém světe právě na dělání suga na pizzu či těstoviny.
Lze San Marzano rajče vypěstovat i v Česku?
Všechno nasvědčuje tomu, že tato odrůda rajčat je právě na pizzu jako dělaná. Další dobrou zprávou je, že tato odrůda bude dle mých zkušeností skvěle chutnat i pokud si ji zasadíte zde v Česku. A věřte mi, že ta chuť je výborná.
Pokud tedy plánujete zasadit tyto rajčata, rozhodně neváhejte. Nebudete litovat a Vaši pizzu nebo těstoviny povýšíte zase na další level.
Rajcatka
Dekuji za skvele tipy,zkusila jsem poprve a udelam znovu,vyborna!Jen mam dotaz prosim,jak uchovate bochanky pri pokojovr teplote aby neokoraly a spravne dokynuly??Dekuji moc za radu.
Dobrý den, Martino,
děkuji za zájem o stránky pizzaguru.cz. Bochánky uchovávám v gastro přepravce – viz https://www.gastrovesely.cz/eshop/20_gastro-prislusenstvi/90_plastove-prepravky/-/1569_prepravka-s-vikem-na-pizza-testo Dají se stohovat a těsto v nich vydrží a neokorá. Pěkný den