Recept na rajčatové sugo na pizzu

Kvalitní pizza potřebuje kvalitní základ. A tím je výborné rajčatové sugo na pizzu. Jak ho jednoduše připravit se dozvíte v dnešním krátkém článku.

Rajčatové sugo na pizzu

Sugo, jak říkají Italové rajčatové omáčce, je hlavním stavebním kamenem takřka každé pizzy. A není to žádná věda. Recept je tak lehký, že to zvládne opravdu každý. Nicméně v případě, že byste si práci chtěli ještě více usnadnit, na našem e-shopu máme osvědčené rajčata na pizzu, do kterých není nutné přidávat vůbec nic a jsou zcela bez práce.

Pokud Vám pár minut práce navíc nevadí, poté recept na rajčatové sugo bude vypadat takto

Co budeme potřebovat?

  • kvalitní rajčata v plechovce ( Něco o rajčatech jsem psal zde )
  • sůl
  • pepř
  • čerstvou bazalku
Pokud by se Vám zdálo, že jsou rajčata moc vodnatá, tak přebytečnou vodu odstraňte ještě před mixováním. Rajčata i při pečení pouští šťávu, takže z nich potřebujeme přebytečnou vodu dostat, aby nám upečená pizza „neplavala“.

Víc surovin opravdu nepotřebujete. Italské rajčatové sugo na pizzu si vystačí s tímto a výsledek je při použití kvalitních surovin fantastický. Rajčata v plechovce tedy osolte, přidejte trochu pepře a pár lístků čerstvé bazalky. Mírně promixujte mixérem, jen aby se bazalka rozmixovala a pustila chuť do rajčat. Pokud se Vám zdá výsledek moc kyselý, přidejte trochu cukru.

A máte hotovo. S tímto základem můžete udělat klasickou pizzu Margheritu, pizzu Marinara či jiné, o kterých Vám napíšu v dalších článcích.

Chcete umět pizzu jako pravý Italský Pizzaiolo? V našem E-booku nabízíme všechny recepty, které k tomu budete potřebovat. Zkuste je ještě dnes.


Byl pro Vás tento článek užitečný? Sdílejte ho mezi svými kamarády, kteří mají rádi pizzu tak jako vy. Děkuji

Napsat komentář