Kvalitní pizza potřebuje kvalitní základ. A tím je výborné rajčatové sugo na pizzu. Jak ho jednoduše připravit se dozvíte v dnešním krátkém článku.

Rajčatové sugo na pizzu

Sugo, jak říkají Italové rajčatové omáčce, je hlavním stavebním kamenem takřka každé pizzy. A není to žádná věda. Recept je tak lehký, že to zvládne opravdu každý.

Co budeme potřebovat?

  • kvalitní rajčata v plechovce ( Něco o rajčatech jsem psal zde )
  • sůl
  • pepř
  • čerstvou bazalku
Pokud by se Vám zdálo, že jsou rajčata moc vodnatá, tak přebytečnou vodu odstraňte ještě před mixováním. Rajčata i při pečení pouští šťávu, takže z nich potřebujeme přebytečnou vodu dostat, aby nám upečená pizza „neplavala“.

Víc surovin opravdu nepotřebujete. Italské rajčatové sugo na pizzu si vystačí s tímto a výsledek je při použití kvalitních surovin fantastický. Rajčata v plechovce tedy osolte, přidejte trochu pepře a pár lístků čerstvé bazalky. Mírně promixujte mixérem, jen aby se bazalka rozmixovala a pustila chuť do rajčat. Pokud se Vám zdá výsledek moc kyselý, přidejte trochu cukru.

A máte hotovo. S tímto základem můžete udělat klasickou pizzu Margheritu, pizzu Marinara či jiné, o kterých Vám napíšu v dalších článcích.


Byl pro Vás tento článek užitečný? Sdílejte ho mezi svými kamarády, kteří mají rádi pizzu tak jako vy. Děkuji

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Jaký je výsledek? *