fbpx

Připravit kvalitní těsto na pizzu jako z pizzerie u Vás doma zvládnete levou zadní a věřte mi, že při dodržení postupů Vám bude zaručeně chutnat. V minulém článku o těstě jsem Vám řekl všeobecný postup, který nemusí každému vyhovovat. Dnes Vám napíšu podrobnější foto návod, který minulý článek doplní.


Tento článek je přístupný pouze pro PREMIUM uživatele. Staňte se členem i Vy a získejte E-book v hodnotě 149,- Kč ZDARMA

Přihlásit se Koupit PREMIUM členství


9 komentářů

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Prosim jakej bude poměr sušeného droždí když chci používat v testauračním zařízení v chladáku,pri kolika stupních,děkuji

    • Zdravím Vás,

      na takovou otázku nejde odpovědět plošně. Dle teploty a vlhkosti v chlaďáku musíte upravit samotný recept. Následně podle toho jak dlouho chcete těsto nechat zrát. Pokud by to bylo zrání 24 a více hodin, nezvolil bych více jak 3g na 1kg mouky. Ale chce to experimentovat. Samotné zrání těsta se pak ještě odvíjí od typu mouky, od vody a její tvrdosti atp. Zkuste dát tedy nejprve 5g na 1kg při zrání více než 24 hodin. Pokud bude těsto přezrálé, tak dávku droždí snižte.

    • Dobrý den,

      olivový olej do Neapolského těsta nepatří. Není ho třeba, pokud děláte pizzu v peci, kde se topí dřevem. Pokud pizzu děláte v troubě, která se nevytopí na 600 stupňů, pak olivový olej může navodit pocit “méně vysušeného těsta”.

      Osobně ale dělám bez olivového oleje (kromě sicilského těsta) a jsem více než spokojený 🙂

  • Já vím, jsem barbar. 🙂 Ale pokud byste měl do Vašeho receptu přidat olivový olej? Kolik by ho tak mělo být? Plánuji dělat pizzu v grilu na kameni a bojím se, že to bude “vysušené”. Bude to můj první pokus. 🙂
    PS: vzhledem k tomu, že mám teď problém s rukou a nemohu ji moc namáhat, lze těsto udělat i v robotu?

  • Já vím, jsem barbar. 🙂 Ale pokud byste měl do Vašeho receptu přidat olivový olej? Kolik by ho tak mělo být? Plánuji dělat pizzu v grilu na kameni a bojím se, že to bude “vysušené”. Bude to můj první pokus. 🙂 PS: nebude velký rozdíl, pokud se těsto bude zpracovávat v robotu?

    • Dobrý den, Petře,

      určitě nejste barbar. Olivový olej přidávají i v Itálii. Jen ne na Neapolský typ pizzy 🙂 Přidejte zhruba 35g oleje na 1 kg mouky. Pokud máte robota, tím lépe 🙂 Nenadřete se a výsledek bude stejný. Jakmile bude těsto kompaktní a nebude se lepit, tak je hotovo. Pěkný den.

      S pozdravem,
      Pizzaguru.cz

  • Dobrý den, v tom postupu to vypadá, že dáváte droždí 2x. To bude asi omyl ne?
    Díky

    • Dobrý den, Pavle,

      v návodu je to takto jelikož se používají kvasnice sušené, které se musí nejprve aktivovat. Tzn. nejprve je aktivovat vlažnou vodu a promíchat a následně toto aktivované droždí přidat k mouce.

Top pizza pece na Heurece

Jsme na Instagramu :-)

  • Pec na pizzu nedělá jen dobrou pizzu ale také výborný chleba. #pizzaoven #chleba #pecnapizzu #vimcojim
    Pec na pizzu nedělá jen dobrou pizzu ale také výborný chleba. #pizzaoven #chleba #pecnapizzu #vimcojim
    před 10 měsíci
    View on Instagram |
    1/10
  • Není nad to si v takovém horku udělat ještě větší 🔥 v pizza peci. 500 stupňů, 90 sekund #pizzačesko #jidlo #jidlonaprvnimmiste #mňam #recepty #pizza
    Není nad to si v takovém horku udělat ještě větší 🔥 v pizza peci. 500 stupňů, 90 sekund #pizzačesko #jidlo #jidlonaprvnimmiste #mňam #recepty #pizza
    před 1 rokem
    View on Instagram |
    1/10
  • Večeře, jak má být. #pizzanapoletana #600degreespizza #bezeidamu #hnedsnezeno #dobrota
    Večeře, jak má být. #pizzanapoletana #600degreespizza #bezeidamu #hnedsnezeno #dobrota
    před 2 roky
    View on Instagram |
    1/10
  • POZOOOOOR ❗ Chcete u Vás doma umět pizzu jako z Itálie? Na pizzaguru.cz vyšel nový ebook, který Vám vše ukáže krok po kroku. Mrkněte na to! #bezeidamu #pizzačesko #recepty #udelejsisam #italie #dobrouchut
    POZOOOOOR ❗ Chcete u Vás doma umět pizzu jako z Itálie? Na pizzaguru.cz vyšel nový ebook, který Vám vše ukáže krok po kroku. Mrkněte na to! #bezeidamu #pizzačesko #recepty #udelejsisam #italie #dobrouchut
    před 2 roky
    View on Instagram |
    1/10
  • Máte rádi okraje pizzy? Na Neapolské pizze jsou fantastické. Jak ji udělat najdete na www.pizzaguru.cz #pizza #pizzanapoletana #jidlo #vikend #bezeidamu
    Máte rádi okraje pizzy? Na Neapolské pizze jsou fantastické. Jak ji udělat najdete na www.pizzaguru.cz #pizza #pizzanapoletana #jidlo #vikend #bezeidamu
    před 2 roky
    View on Instagram |
    1/10
  • Nedělní pizza dopadla na výbornou ;-) #pizza #pizzanapoletana #jidlo #jidlonaprvnimmiste #recepty #bezeidamu
    Nedělní pizza dopadla na výbornou ;-) #pizza #pizzanapoletana #jidlo #jidlonaprvnimmiste #recepty #bezeidamu
    před 2 roky
    View on Instagram |
    1/10