Pizza ebook

Jak dobře znáte Neapolskou pizzu?

Jak dobře znáte Neapolskou pizzu? Přesvědčte se sami! A pokud byste měli ve znalostech mezery, mrkněte na náš e-book nebo na PREMIUM členství. Naučíme Vás pravou Italskou pizzu do posledního klínku!

1 / 20

1. Která z těchto variant pizzy je považována za jednu z nejstarších a nejjednodušších?

2 / 20

2. Která z následujících variant Neapolské pizzy neobsahuje sýr?

3 / 20

3. Jaký je název techniky roztažení těsta používané u Neapolské pizzy?

4 / 20

4. Který typ pece je preferován pro pečení Neapolské pizzy?

5 / 20

5. Jaký je název certifikátu, který zaručuje autentičnost Neapolské pizzy?

6 / 20

6. Jak dlouho by mělo těsto pro Neapolskou pizzu kynout?

7 / 20

7. Co znamená 'DOP' u ingrediencí používaných na Neapolskou pizzu?

8 / 20

8. Jaký typ rajčat je tradičně používán na Neapolské pizze?

9 / 20

9. Jaká je ideální tloušťka středu Neapolské pizzy?

10 / 20

10. Kolik gramů těsta se obvykle používá pro jednu Neapolskou pizzu?

11 / 20

11. Co je 'cornicione' u Neapolské pizzy?

12 / 20

12. Která ingredience se používá na pizzu Marinara?

13 / 20

13. V jakém roce byla Neapolská pizza zapsána na seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO?

14 / 20

14. Jaký je název tradiční Neapolské pizzy s rajčaty, mozzarellou, bazalkou a olivovým olejem?

15 / 20

15. Která z následujících ingrediencí NENÍ tradičně používána na Neapolské pizzě?

16 / 20

16. Jaká je tradiční metoda výroby těsta pro Neapolskou pizzu?

17 / 20

17. Které město je považováno za místo původu Neapolské pizzy?

18 / 20

18. Který sýr je tradičně používán na Neapolskou pizzu?

19 / 20

19. Jaké je hlavní ingredience používaná pro Neapolskou pizzu?

20 / 20

20. Jaká je tradiční teplota pece pro pečení Neapolské pizzy?

Vaše skóre je

Průměrné skóre je 62%

0%